Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 39.00€

Αναζήτηση

Ενίσχυσε και θωράκισε το ανοσοποιητικό σου με αυτές τις βιταμίνες

Ενίσχυσε και θωράκισε το ανοσοποιητικό σου με αυτές τις βιταμίνες

Κάθε χρόνο με την έναρξη του φθινοπώρου και μαζί των υποχρεώσεων τόσο των σχολικών, όσο και των επαγγελματικών, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τα πρώτα κρυολογήματα και ψάχνουμε τρόπους να θωρακίσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Φέτος, η ανάγκη αυτή είναι πιο επιτακτική από ποτέ καθώς δίπλα στους εποχιακούς εχθρούς της υγείας συντάσσεται κι αυτός του κορωνοϊού, καθιστώντας ακόμη πιο δύσκολη αυτή μας την προσπάθεια.

Σε μια ουτοπική πραγματικότητα θα αρκούσε να ακολουθήσουμε τη λαϊκή παροιμία τρώγοντας ένα μήλο την ημέρα, προκειμένου να γλιτώσουμε τις επισκέψεις στα ιατρεία και την επιβάρυνσή μας με παντός φύσεως αντιβιοτικά.

Οι καιροί, όμως, έχουν αλλάξει άρδην και τα φρούτα όπως και τα λαχανικά, εδώ και αρκετά χρόνια δεν γνωρίζουν τη θρεπτική αίγλη που είχαν κάποτε, ως αποτέλεσμα της υπερκαλλιέργειας των εδαφών και της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης.

Συμπληρωματικά, η αγχωτική μας καθημερινότητα με το οξειδωτικό στρες που τη διέπει, οι γρήγοροι ρυθμοί που μας οδηγούν στην κατανάλωση πρόχειρων και φτωχών διατροφικά γευμάτων, το κάπνισμα, η μη έκθεσή μας στον ήλιο καθώς και η σωρεία υποκείμενων νοσημάτων και αυτοάνοσων που αποτελούν σημαία της σύγχρονης εποχής, μας καθιστούν ευάλωτους και γυμνούς έναντι των εξωτερικών απειλών, ακόμη και του κοινού κρυολογήματος.

Επομένως η χρήση συμπληρωμάτων διατροφής αποτελεί μονόδρομο και σανίδα σωτηρίας ταυτόχρονα.

Πολλοί θεωρούν πως η κατανάλωση μιας πολυβιταμίνης αποτελεί μια αποτελεσματική λύση που λύνει οριστικά το πρόβλημα. Η αλήθεια, όμως, είναι πως αποτελεί μόνο τον κορμό της.

Οι πολυβιταμίνες καλούνται να καλύψουν τις ελλείψεις μιας μη ισορροπημένης διατροφής, επαναφέροντας τις υγιείς εργοστασιακές μας ρυθμίσεις, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα τα συμπτώματα της κόπωσης και της ατονίας, προσφέροντας ενέργεια και πνευματική ευεξία.

Πάνω σε αυτή τη βάση καλούμαστε να οικοδομήσουμε τα τείχη της άμυνάς μας ,επιλέγοντας τον κατάλληλο συνδυασμό νίκης έναντι των ιογενών λοιμώξεων.

 

ΒΙΤΑΜΙΝΗ C

Πρώτη και πιο δημοφιλής στις προτιμήσεις, η βιταμίνη C ή ασκορβικό οξύ, είναι το πιο γνωστό αντιοξειδωτικό. Πρόκειται μια  υδατοδιαλυτή βιταμίνη, απολύτως απαραίτητη στον άνθρωπο καθώς δεν μπορεί να συντεθεί μόνη της στον οργανισμό. Μερικές από τις κύριες ιδιότητές της είναι η διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος, η προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες, ο σχηματισμός του κολλαγόνου του δέρματος, η αύξηση της απορρόφησης του σιδήρου, η διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας των αιμοφόρων αγγείων, δοντιών, οστών καθώς και η μείωση της κούρασης και της κόπωσης, ενώ βοηθά παράλληλα στην αναγέννηση της βιταμίνης Ε.

Η έλλειψή της προκαλεί αιμορραγία ούλων και αδυναμία επούλωσης πληγών. Στα παλιότερα χρόνια η μη λήψη της οδηγούσε σε σκορβούτο, μια ασθένεια που επανεμφανίστηκε ως αποτέλεσμα των κακών διατροφικών μας συνηθειών. Ως συμπλήρωμα διατροφής συναντάται σε διάφορες μορφές όπως υγρή, κάψουλες, αναβράζοντα δισκία, μασώμενα δισκία αλλά και ταμπλέτες.

Εκτός από τη βασική της μορφή, η βιταμίνη C κυκλοφορεί και ως εστερική η οποία συνίσταται σε ανθρώπους με ευαισθησία στομάχου λόγω της έλλειψης οξύτητας, ενώ υπερτερεί έναντι των άλλων μορφών λόγω της υψηλής βιοδιαθεσιμότητας και επομένως απορρόφησής της. Επίσης δημοφιλής είναι η Buffered μορφή της συνδεδεμένη με ασβέστιο, μαγνήσιο, rose hips, camu camu και acerola.

ΒΙΤΑΜΙΝΗ D

H βιταμίνη D, εν μέσω πανδημίας, αποδείχτηκε κατόπιν επιστημονικών μελετών από την Ιατρική του Πανεπιστημίου της Βοστώνης, ως η χρυσή ασπίδα της θωράκισής μας έναντι του Covid-19.

Η σύνθεση της βιταμίνης D γίνεται στο δέρμα κατόπιν έκθεσής μας στον ήλιο και η πρόσληψή της από τροφές κυμαίνεται μόλις στο 10 %. Ακόμη και στην Ελλάδα που είναι μια ηλιόλουστη χώρα, τα επίπεδα βιταμίνης D των κατοίκων είναι πολύ χαμηλά, καθώς οι υποχρεώσεις μας κρατούν συνήθως σε κλειστούς χώρους και δεν έχουμε χρόνο της απαιτούμενης έκθεσης στο ηλιακό φως.

Η βιταμίνη D είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη, πράγμα που σημαίνει πως η κατανάλωσή της θα πρέπει να γίνεται κατόπιν γεύματος προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη απορρόφησή της.

Αναγκαία και απαραίτητη η βιταμίνη D συμβάλλει στην απορρόφηση του ασβεστίου και του φωσφόρου, στα φυσιολογικά επίπεδα ασβεστίου στο αίμα, στη διατήρηση των φυσιολογικών οστών, στη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας των μυών,  στην κανονική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, έχει ένα ρόλο στη διαδικασία της κυτταρικής διαίρεσης, ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, διατηρεί τα επίπεδα του σακχάρου και της αρτηριακής πίεσης σε φυσιολογικά επίπεδα ενώ συμβάλλει και στην καλή λειτουργία της καρδιάς.

Έρευνες έχουν επιβεβαιώσει τη συμβολή της σε ψυχιατρικές νόσους και αυτοάνοσα νοσήματα.

Η λήψη της βιταμίνης D κρίνεται ουσιώδης για τα παιδιά καθώς τα προστατεύει από την ραχίτιδα και τα βοηθά να αναπτύξουν ένα υγιές και γερό σκελετό.

 

ΨΕΥΔΑΡΓΥΡΟΣ (Zinc)

Άγνωστος από πολλούς, αλλά διόλου αμελητέος στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού, ο ψευδάργυρος αποτελεί ένα από τα πιο βασικά ιχνοστοιχεία στη θωράκιση του οργανισμού. Η ισχυρή αντιοξειδωτική του δράση αποτελεί το κλειδί τόσο για την πρόληψη, όσο και για την αντιμετώπιση του κρυολογήματος καθώς μειώνει την ένταση των συμπτωμάτων της καταρροής, του βήχα και του πονόλαιμου. Τα επαρκή επίπεδά του στον οργανισμό μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης κρυολογήματος ή ιώσεων, γεγονός αισιόδοξο για ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες.

Επιπλέον συμβάλλει στην καλή υγεία των μαλλιών και νυχιών, στην αναπαραγωγή μέσω της αύξησης της γονιμότητας, στον πολλαπλασιασμό των κυττάρων, στη διατήρηση της φυσιολογικής όρασης, ενώ αποδεδειγμένη είναι και η δράση του έναντι του επιχείλιου έρπητα. Η επουλωτική του ιδιότητα βοηθά στη θεραπεία του έλκους στομάχου αλλά και στην ενίσχυση του βλεννογόνου του εντέρου.

 

ΕXINAKEIA

Η εχινάκεια είναι ένα από τα πιο γνωστά βότανα που χρησιμοποιούνται για την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος. Αποτελούμενη από 9 είδη, εκ των οποίων μόνο τα 3 έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας, η εχινάκεια αποτέλεσε το θεραπευτικό βότανο των Ινδιάνων.

Η δράση της έγκειται στα παράγωγα του καφεϊκού οξέος που περιέχει, τα οποία είναι υπεύθυνα για την ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, ενώ το εχινακοσίδιο είναι αυτό που της αποδίδει τις αντιφλεγμονώδεις της ιδιότητες. Η εχινάκεια έχει ρυθμιστικό ρόλο στο ανοσοποιητικό σύστημα, διεγείροντας την παραγωγή κυτοκινών, συμπεριλαμβανομένης της ιντερλευκίνης (IL) 1, IL-10 και του TNF-a.

Η δράση της επεκτείνεται στις αντιικές της ιδιότητες, καθώς ενεργοποιεί τα Τ-λεμφοκύτταρα, στη βελτίωση του οξυγόνου στο αίμα, προωθεί την ανάπτυξη των υγιών κυττάρων, υποστηρίζει την καλή στοματική υγιεινή, ενώ η τοπική της εφαρμογή βοηθά στην καταπολέμηση της ακμής.

Η λήψη της δε θα πρέπει να υπερβαίνει το διάστημα των 8 εβδομάδων, ενώ δε συνίσταται σε εγκύους, θηλάζουσες, ασθενείς με αυτοάνοσα, ασθενείς με ανάγκη ανοσοκαταστολής και άτομα με αλλεργία σε φυτά που ανήκουν στην οικογένεια των ηλίανθων.

 

B-ΓΛΥΚΑΝΕΣ ( Beta glucans)

Πρόκειται για μια ομάδα υδατανθράκων και πιο συγκεκριμένα πολυσακχαριτών που βρίσκονται στα κυτταρικά τοιχώματα ορισμένων δημητριακών όπως η βρώμη, το κριθάρι, το φαγόπυρο, η σίκαλη και το σιτάρι αλλά και σε συγκεκριμένα είδη μανιταριών που, όπως έχει αποδειχθεί, αυξάνουν την άμυνα του οργανισμού έναντι των ιών και των βακτηρίων που αποδεικνύονται ανθεκτικά έναντι των αντιβιοτικών. Η δράση τους βασίζεται  στη διέγερση τη δράσης των μακροφάγων κυττάρων, των λεμφοκυττάρων και των κυτοκινών, που αποτελούν την πρώτη γραμμή άμυνας του ανοσοποιητικού συστήματος. Η λήψη τους αντιμετωπίζει τα συμπτώματα των λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού, της γρίπης και του κοινού κρυολογήματος, ενώ παράλληλα μειώνει την έκλυση ισταμίνης, ενισχύοντας τους φυσικούς μηχανισμούς άμυνας του οργανισμού στις αλλεργίες.

Επίσης, οι β-γλυκάνες μειώνουν την απορρόφηση της χοληστερόλης και των λιπαρών ουσιών από τη διατροφή, προλαμβάνοντας την απόφραξη των αρτηριών, μειώνοντας τον καρδιαγγειακό κίνδυνο.

Προστατεύουν τον οργανισμό από τις ελεύθερες ρίζες ενώ έχουν ηπατοπροστατευτική δράση.  Επιπλέον βελτιώνουν την ευαισθησία απέναντι στην ινσουλίνη και μειώνουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας ας μας βρει αυτή τη φορά προετοιμασμένους και θωρακισμένους, για να μπορέσουμε να χαρούμε τις όμορφες στιγμές που θα έρθουν.

Προσέχουμε τους εαυτούς μας.

Μένουμε ασφαλείς.

Μένουμε αισιόδοξοι.

Εγγραφείτε στο newsletter
Πεδία ενδιαφέροντος

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter του PrimePharmacy.gr και αποκτήστε πρώτοι τα νέα & τις προσφορές μας Δωρεάν στο email σας!

Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη οποιαδήποτε στιγμή κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο κατάργησης εγγραφής στο υποσέλιδο οποιουδήποτε email που λαμβάνετε από εμάς ή επικοινωνώντας μαζί μας στο info@PrimePharmacy.gr. Θα επεξεργαστούμε τις πληροφορίες σας με σεβασμό. Κάνοντας κλικ παρακάτω, συμφωνείτε ότι μπορούμε να επεξεργαστούμε τα στοιχεία σας σύμφωνα με αυτούς τους όρους.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.