Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 39.00€

Αναζήτηση

Καλοκαίρι: Πώς να προστατεύσουμε σωστά την επιδερμίδα μας όταν ο ήλιος αρχίζει να δυναμώνει απότομα

Καλοκαίρι: Πώς να προστατεύσουμε σωστά την επιδερμίδα μας όταν ο ήλιος αρχίζει να δυναμώνει απότομα
Το καλοκαίρι οι αποδράσεις μας στον ήλιο γίνονται ολοένα και πιο συχνές. Ως γνωστόν, η ηλιακή ακτινοβολία είναι υπεύθυνη για τη γήρανση του δέρματος, όπως και για πολλές άλλες δερματοπάθειες. Γι’ αυτό, είναι πολύ σημαντικό να λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα, έτσι ώστε να προετοιμάσουμε το δέρμα μας από την αιφνίδια έκθεσή του στην έντονη υπεριώδη ακτινοβολία.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι πολύ πιθανό να πάθει κάποιος ηλιακό έγκαυμα, διότι οι θερμοκρασίες δεν είναι πολύ υψηλές και η παραμονή στον ήλιο είναι αρκετά ευχάριστη.

Επιπλέον, η επιδερμίδα μας μετά από τον χειμώνα δεν έχει ξεκινήσει να συνθέτει μελανίνη με αποτέλεσμα να είναι εντελώς εκτεθειμένη στην ηλιακή ακτινοβολία. Μάλιστα, η απότομη έκθεση στον ήλιο ενέχει τον κίνδυνο εμφάνισης φωτοδερματίτιδας, όπως πολύμορφο εξάνθημα εκ φωτός με έντονο κνησμό και εξάνθημα στα εκτεθειμένα μέρη.

Έτσι, λοιπόν, η έγκαιρη αντηλιακή προστασία είναι πολύ σημαντική και η αγορά αντηλιακού θα πρέπει να είναι η πρώτη αγορά καλλυντικού που θα πρέπει να κάνουμε, χωρίς να περιμένουμε να έρθει το καλοκαίρι. Το αντηλιακό θα πρέπει να έχει υψηλό δείκτη SPF, που αναφέρεται στην προστασία από τη Β ακτινοβολία.
Αντίστοιχος δείκτης δεν υπάρχει για την Α, αλλά πρέπει το αντιηλιακό μας να αναφέρει υψηλή προστασία και για αυτή. Σημαντική ιδιότητα που πρέπει να έχουν τα αντιηλιακά είναι η φωτοσταθερότητα, να μην αλλοιώνεται δηλαδή η σύνθεσή τους άρα και η αποτελεσματικότητά τους κατά την αλληλεπίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας και των αντηλιακών τους φίλτρων.

Επίσης, πρέπει να έχουν μια σύσταση τέτοια που να παραμένει ανθεκτική και να προσφέρει προστασία ακόμα και κατά την εφίδρωση ή το κολύμπι.

Ιδανική είναι η αντηλιακή κρέμα προσώπου Inalia Vitamin – Rich Face Sunscreen SPF 50 ή SPF 30, η οποίαείναι εμπλουτισμένη με υαλουρονικό οξύ για βαθιά ενυδάτωση. Περιέχει βιταμίνη Ε που έχει αντιοξειδωτική δράση, η οποία σε συνδυασμό με τη βιταμίνη D αυξάνει την παραγωγή του κολλαγόνου, χαρίζοντας ελαστικότητα στην επιδερμίδα.

Το εκχύλισμα φύλλων ελιάς δρα ενάντια στα σημάδια της φωτογήρανσης του δέρματος. Επιπλέον, η αντηλιακή κρέμα προσώπου Inalia SPF 50 θρέφει και ενυδατώνει το δέρμα, μειώνει την ερυθρότητα και διεγείρει την ανάπτυξη νέων κυττάρων.

Εφαρμόστε επαρκή ποσότητα αντηλιακού σε όλο το πρόσωπο 15-30 λεπτά πριν από την έκθεση στον ήλιο. Επαναλάβετε συχνά τη χρήση για να διατηρείτε την προστασία. Αποφύγετε τη μεσημεριανή και παρατεταμένη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία ακόμη και αν χρησιμοποιείτε αντηλιακό. Αποθηκεύστε σε μέρος δροσερό (<250C) και σκιερό, μακριά από παιδιά. 

Εκτός από αντηλιακή προστασία καλό θα ήταν προτιμάμε τρόφιμα που μας χαρίζουν φυσική αντηλιακή προστασία. Προτιμήστε τρόφιμα που περιέχουν αντιοξειδωτικά και διαθέτουν αποδεδειγμένη δράση για την προστασία της επιδερμίδας είναι απαραίτητα στο καθημερινό μας τραπέζι. 

Αυτά είναι κυρίως φρούτα και λαχανικά κόκκινου και πορτοκαλί χρώματος, όπως είναι το καρότο, η ντομάτα, το καρπούζι αλλά και διάφορα berries κόκκινου ή παραπλήσιων χρωμάτων.

Τα ζωηρόχρωμα αυτά φρούτα και λαχανικά είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, όπως λυκοπένιο, λουτεΐνη, ζεαξανθίνη και β-καροτένιο, και έχουν αντηλιακή δράση, ενώ μάλιστα προσφέρουν υψηλό δείκτη προστασίας!

Αυτό το καλοκαίρι απολαύστε ελεύθερα τον ήλιο με την καινοτόμο αντηλιακή σειρά Inalia, την πιο αποτελεσματική και φυσική αντηλιακή προστασία που είχατε ποτέ!
Εγγραφείτε στο newsletter
Πεδία ενδιαφέροντος

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter του PrimePharmacy.gr και αποκτήστε πρώτοι τα νέα & τις προσφορές μας Δωρεάν στο email σας!

Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη οποιαδήποτε στιγμή κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο κατάργησης εγγραφής στο υποσέλιδο οποιουδήποτε email που λαμβάνετε από εμάς ή επικοινωνώντας μαζί μας στο info@PrimePharmacy.gr. Θα επεξεργαστούμε τις πληροφορίες σας με σεβασμό. Κάνοντας κλικ παρακάτω, συμφωνείτε ότι μπορούμε να επεξεργαστούμε τα στοιχεία σας σύμφωνα με αυτούς τους όρους.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.