Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 39.00€

Αναζήτηση

Κολλαγόνο: Τι είναι και γιατί είναι καλό για εσένα;

Κολλαγόνο: Τι είναι και γιατί είναι καλό για εσένα;
Το κολλαγόνο είναι η πιο πλούσια πρωτεΐνη στο σώμα σου. Έχει σημαντικούς ρόλους, όπως να βοηθά στη δομή του δέρματός σου, αλλά και στους θρόμβους τους αίματός σου. Τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει δημοτικότητα ως συμπλήρωμα διατροφής και συστατικό σε σαμπουάν και λοσιόν σώματος. Τι είναι όμως το κολλαγόνο και γιατί είναι καλό για εσένα;
Το κολλαγόνο είναι η πιο άφθονη πρωτεΐνη στο σώμα σου, αντιπροσωπεύοντας περίπου το ένα τρίτο της πρωτεϊνικής σύνθεσής του. Είναι ένα από τα σημαντικότερα δομικά στοιχεία των οστών, του δέρματος, των μυών, των τενόντων και των συνδέσμων. Το κολλαγόνο βρίσκεται επίσης σε πολλά άλλα μέρη του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των αιμοφόρων αγγείων, των κερατοειδών και των δοντιών.
Μπορείς να το θεωρήσεις ως την «κόλλα» που κρατά όλα αυτά τα πράγματα μαζί. Στην πραγματικότητα, η λέξη κολλαγόνο προέρχεται από την ελληνική λέξη «kola», που σημαίνει κόλλα.
Υπάρχουν τουλάχιστον 16 τύποι κολλαγόνου, οι τέσσερις κύριοι τύποι είναι οι τύποι I, II, III και IV.
Τύπος Ι: Αυτός ο τύπος αντιπροσωπεύει το 90% του κολλαγόνου του σώματός σου και αποτελείται από πυκνά συσκευασμένες ίνες. Παρέχει δομή στο δέρμα, τα οστά, τους τένοντες, τους ινώδεις χόνδρους, τον συνδετικό ιστό και τα δόντια.
Τύπος ΙΙ: Αυτός ο τύπος αποτελείται από πιο χαλαρά συσκευασμένες ίνες και βρίσκεται στον ελαστικό χόνδρο, ο οποίος χρησιμεύει ως «μαξιλάρι» για τις αρθρώσεις.
Τύπος ΙΙΙ: Αυτός ο τύπος υποστηρίζει τη δομή των μυών, των οργάνων και των αρτηριών.
Τύπος IV: Ο τέταρτος και τελευταίος βοηθά με τη διήθηση και βρίσκεται στις στοιβάδες του δέρματός σου.
Όσο μεγαλώνεις το σώμα σου παράγει κολλαγόνο χαμηλότερης ποιότητας. Ένα από τα ορατά σημάδια αυτού είναι στο δέρμα σου, το οποίο γίνεται λιγότερο σταθερό και εύπλαστο. Ο χόνδρος εξασθενεί επίσης με την ηλικία.
Εγγραφείτε στο newsletter
Πεδία ενδιαφέροντος

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter του PrimePharmacy.gr και αποκτήστε πρώτοι τα νέα & τις προσφορές μας Δωρεάν στο email σας!

Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη οποιαδήποτε στιγμή κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο κατάργησης εγγραφής στο υποσέλιδο οποιουδήποτε email που λαμβάνετε από εμάς ή επικοινωνώντας μαζί μας στο info@PrimePharmacy.gr. Θα επεξεργαστούμε τις πληροφορίες σας με σεβασμό. Κάνοντας κλικ παρακάτω, συμφωνείτε ότι μπορούμε να επεξεργαστούμε τα στοιχεία σας σύμφωνα με αυτούς τους όρους.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.