Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 39.00€

Αναζήτηση

Οι βιταμίνες για την άμυνα του ανοσοποιητικού εν μέσω ενός απαιτητικού χειμώνα

Οι βιταμίνες για την άμυνα του ανοσοποιητικού εν μέσω ενός απαιτητικού χειμώνα


Οι βιταμίνες παίζουν σπουδαίο ρόλο στη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού μας. Γι’ αυτό, θα πρέπει πάντα να συμπεριλαμβάνουμε στη διατροφή μας τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά. Σε περιόδους, μάλιστα, που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με γρίπη και ιούς τότε ο οργανισμός μας χρειάζεται τις κατάλληλες βιταμίνες που θα τον βοηθήσουν να ανακάμψει.  


  • Βιταμίνη Α

Η βιταμίνη αυτή είναι απαραίτητη για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Τη βρίσκουμε σε λαχανικά όπως τα καρότα, το σπανάκι το μπρόκολο και το λάχανο. Επίσης, τη βρίσκουμε στο γάλα, το βούτυρο και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, αλλά και σε φρούτα όπως το πεπόνι, το βερίκοκο και το μάνγκο.

  •  Συμμετέχει στην παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων και βοηθάει το σώμα να καταπολεμήσει τις λοιμώξεις.
  • Συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των βλεννογόνων και του δέρματος.
  • Βιταμίνες του συμπλέγματος Β

Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Τις βρίσκουμε σε φρούτα, όπως το αβοκάντο και το πορτοκάλι. Επίσης, τις βρίσκουμε στα γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως το γιαούρτι ή το τυρί, σε λαχανικά, όπως τα σπαράγγια, καθώς και στο κρέας και το ψάρι.

  • Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β είναι σημαντικές σε περιπτώσεις στις οποίες το σώμα παρουσιάζει έλλειψη βιταμινών -για παράδειγμα Β12 ή Β9- επειδή συνήθως υπάρχουν μειωμένα αντισώματα.
  • Βοηθούν και στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.

  • Βιταμίνη Ε

Η τέταρτη και τελευταία από τις βιταμίνες για το ανοσοποιητικό σύστημα βρίσκεται στα καρύδια, τα αμύγδαλα και τα φιστίκια. Επίσης, τη βρίσκουμε στους ηλιόσπορους, στο σπανάκι και το μπρόκολο. 

Η βιταμίνη Ε βοηθάει το ανοσοποιητικό σύστημα επειδή διαθέτει αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Αν έχετε έλλειψη βιταμίνης Ε, έχετε περισσότερες πιθανότητες να αρρωστήσετε από κάποια ίωση ή λοίμωξη.

Τείνουμε να υποτιμούμε τη σημασία που έχουν οι βιταμίνες για τη διατήρηση της υγείας μας. Συχνά δεν φροντίζουμε να έχουμε ποικιλία στη διατροφή μας, ενώ πολλές φορές αποφεύγουμε να τρώμε φρούτα και λαχανικά. Έτσι, αποδυναμώνεται το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Φυσικά έχουμε προσέξει ότι μερικοί άνθρωποι αρρωσταίνουν πολύ σπάνια μέσα στον χρόνο. Αυτό συμβαίνει επειδή έχουν πολύ ισχυρό και ανθεκτικό ανοσοποιητικό σύστημα.

Δεν έχουν ελλείψεις βιταμινών και η διατροφή τους είναι πλούσια σε όλες τις τροφές που αναφέραμε παραπάνω. Λαμβάνετε ήδη βιταμίνες για το ανοσοποιητικό σύστημα;

Σας συνιστούμε στο εξής να περιλαμβάνετε στη διατροφή σας τροφές που περιέχουν βιταμίνες Α, Β, C και Ε. Θα αρχίσετε να παρατηρείτε ότι έχετε λιγότερες πιθανότητες να πάθετε λοιμώξεις. Και με τον καιρό θα διαπιστώσετε ότι δεν αρρωσταίνετε τόσο συχνά.

  • Βιταμίνη C

Η βιταμίνη C είναι γνωστή για την ισχυρή αντιοξειδωτική της δράση, γεγονός που την καθιστά απαραίτητη στην καθημερινότητα. Τα φρούτα και τα λαχανικά αποτελούν τις βασικές πηγές της, ωστόσο μπορείτε να ενισχύσετε την πρόσληψή της επιλέγοντας και κάποιο συμπλήρωμα διατροφής πλούσιο σε βιταμίνη C. Ιδανική είναι η Vitamin C 1000mg της Power Health η οποία είναι διαθέσιμη σε δύο υπέροχες γεύσεις πορτοκάλι και μήλο, που συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού. 


  • Βιταμίνη D

Η βιταμίνη D, είναι μία από τις πιο πολυσυζητημένες βιταμίνες και αυτό γιατί συσχετίζουν την έλλειψή της με τα υψηλά ποσοστά γρίπης και θνησιμότητας. Επιπλέον, έχει φανεί κάποια συσχέτιση από μελέτες με την ευεργετική της δράση σε καταστάσεις λοίμωξης του αναπνευστικού. Κάποιες τροφές πλούσιες σε βιταμίνη D είναι ο σολομός, ο τόνος, οι σαρδέλες, τα μανιτάρια, τα αυγά και τα στρείδια. Και επειδή η πρόσληψη της συγκεκριμένης βιταμίνης δεν είναι εύκολη υπόθεση σας προτείνουμε το συμπλήρωμα διατροφής D-VIt3 2.000iu της σειράς Platinum Range της Power Health.


Αν μέχρι τώρα δεν προσέχαμε όπως πρέπει τον οργανισμό μας, τώρα είναι καιρός να το κάνουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Φροντίζουμε να μένουμε υγιείς με γερό ανοσοποιητικό περισσότερο από ποτέ!

Εγγραφείτε στο newsletter
Πεδία ενδιαφέροντος

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter του PrimePharmacy.gr και αποκτήστε πρώτοι τα νέα & τις προσφορές μας Δωρεάν στο email σας!

Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη οποιαδήποτε στιγμή κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο κατάργησης εγγραφής στο υποσέλιδο οποιουδήποτε email που λαμβάνετε από εμάς ή επικοινωνώντας μαζί μας στο info@PrimePharmacy.gr. Θα επεξεργαστούμε τις πληροφορίες σας με σεβασμό. Κάνοντας κλικ παρακάτω, συμφωνείτε ότι μπορούμε να επεξεργαστούμε τα στοιχεία σας σύμφωνα με αυτούς τους όρους.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.