Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 39.00€

Αναζήτηση

Προστασία από τον ήλιο για τα παιδιά: Όλα όσα πρέπει να προσέξεις.

Προστασία από τον ήλιο για τα παιδιά: Όλα όσα πρέπει να προσέξεις.

Μόλις ένα έγκαυμα από τον ήλιο στην παιδική ηλικία μπορεί να διπλασιάσει τον κίνδυνο εμφάνισης μελανώματος, της πιο θανάσιμης μορφής καρκίνου. Επειδή, λοιπόν, το παιδικό, ευαίσθητο δερματάκι είναι ιδιαίτερα ευάλωτο στις επικίνδυνες ακτίνες του ήλιου, είναι σημαντικό να γνωρίζεις πώς θα το προστατεύσεις σωστά. 

Να φοράτε γυαλιά στον ήλιο.

Ακόμα και το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι ευαίσθητο στην ακτινοβολία UV, για αυτό και τα παιδιά θα πρέπει να φοράνε γυαλιά από 6 μηνών και άνω. Και φυσικά καλύτερο είναι να αγοράσεις παιδικά γυαλιά με προστασία τουλάχιστον 99 τοις εκατό απέναντι στην UVA και UVB ακτινοβολία.

Να βάζεις αντηλιακό μετά τους 6 μήνες.

Επειδή το δέρμα του μωρού είναι πολύ ευαίσθητο και μπορεί να απορροφήσει εύκολα πολλά χημικά, θα πρέπει να αποφεύγεις τη χρήση αντηλιακού πριν την ηλικία των 6 μηνών. Καλύτερα να χρησιμοποιείς τα ρούχα και το καπέλο σαν την πρώτη μέθοδο προστασίας και να αποφεύγεις τις βόλτες τις επικίνδυνες ώρες, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα.

Να βάζεις το αντηλιακό μισή ώρα πριν βγείτε έξω.

Μέχρι και 80% της ηλιακής ακτινοβολίας μπορεί να διαπεράσει τα σύννεφα. Για αυτό, ακόμα και αν έξω ο ήλιος δεν φαίνεται, μισή ώρα πριν βγείτε στις κούνιες, φρόντισε να απλώσεις το αντηλιακό στο παιδί σου, ώστε να είσαι σίγουρη ότι θα προλάβει να απορροφηθεί σωστά και να το προστατεύσει.

Μην στηρίζεσαι στο περσινό αντηλιακό.

Μπορεί το περσινό αντηλιακό να είχε δείκτη προστασίας 50+, αλλά φέτος αυτός ο δείκτης θα έχει μειωθεί στο μισό ή και στο καθόλου. Τα αντηλιακά έχουν ημερομηνία λήξης, αλλά, σημασία έχουν και οι συνθήκες φύλαξής τους, που δεν είναι πάντοτε οι ιδανικές, καταστρέφοντας εντελώς τις προστατευτικές ιδιότητές τους.

Να προτιμάς αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας.

Ο SPF, ή δείκτης προστασίας, υποδεικνύει την αποτελεσματικότητα του αντηλιακού στην προστασία απέναντι στα εγκαύματα. Ο SPF θα πρέπει να ξεκινά από 15 και φτάνει μέχρι 50+, για την μέγιστη προστασία από τον ήλιο, η οποία βέβαια περιορίζεται και πάλι σε ποσοστό 98%.

Και μην ξεχνάς, ο SPF προστατεύει μόνο ενάντια στην UVB ακτινοβολία(που προκαλεί εγκαύματα) και όχι την UVA(μου κάνει το μαύρισμα, αλλά είναι εξίσου επικίνδυνη για την εμφάνιση καρκίνου του δέρματος).

Εγγραφείτε στο newsletter
Πεδία ενδιαφέροντος

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter του PrimePharmacy.gr και αποκτήστε πρώτοι τα νέα & τις προσφορές μας Δωρεάν στο email σας!

Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη οποιαδήποτε στιγμή κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο κατάργησης εγγραφής στο υποσέλιδο οποιουδήποτε email που λαμβάνετε από εμάς ή επικοινωνώντας μαζί μας στο info@PrimePharmacy.gr. Θα επεξεργαστούμε τις πληροφορίες σας με σεβασμό. Κάνοντας κλικ παρακάτω, συμφωνείτε ότι μπορούμε να επεξεργαστούμε τα στοιχεία σας σύμφωνα με αυτούς τους όρους.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.