Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 39.00€

Αναζήτηση

Πώς η πρωτεΐνη βοηθά στην ενίσχυση της αντοχής;

Πώς η πρωτεΐνη βοηθά στην ενίσχυση της αντοχής;
Όλοι γνωρίζουμε πως η κατανάλωση πρωτεΐνης είναι ένα σημαντική στο πλαίσιο της υγιεινής διατροφής. Λίγοι βέβαια ξέρουν πως είναι επίσης βασική για την αύξηση της αντοχής. Έχουμε συνδέσει τα συμπληρώματα διατροφής με αμινοξέα και πρωτεΐνη κυρίως με την αύξηση της μυϊκής μάζας, ωστόσο, είναι βοηθητικά και στην περίπτωση αθλημάτων, όπως το τρέξιμο ή η ποδηλασία ή ακόμη και σε περιόδους έντονης δραστηριότητας και αυτό διότι ενισχύουν την αντοχή.

Το αγαπημένο καύσιμο των αθλητών αντοχής είναι οι υδατάνθρακες. Δεν είναι όμως το μόνο αναγκαίο. Η πρωτεΐνη είναι εξίσου σημαντική. Σου παραθέτουμε τρεις βασικούς λόγους που στοιχειοθετούν τον παραπάνω ισχυρισμό και δείχνουν την αναγκαιότητα λήψης συμπληρωμάτων σε περιόδους έντονης άσκησης και δραστηριότητας.

1.      Ενισχύει την απόδοση και μειώνει την κούραση: Έχει αποδειχτεί πως η πρωτεΐνη είναι βασική για την ενίσχυση της απόδοσης και τη μείωση της κούρασης. Κατά την διάρκεια κοπιαστικής άσκησης, όπως είναι τα αθλήματα αντοχής, προκαλείται διάσπαση πρωτεϊνών για να παραχθεί ενέργεια. Αν δεν καταναλώσουμε μεγαλύτερες ποσότητες πρωτεΐνης τότε αναγκαστικά ο οργανισμός θα διασπάσει τις πρωτεΐνες του μυϊκού ιστού, κάτι που θα οδηγήσει σε απώλεια μυϊκής μάζας και θα επηρεάσει αρνητικά την απόδοση αλλά και την αντοχή.
2.      Βοηθάει στην αποκατάσταση: Ακόμη πιο σημαντική από την οικοδόμηση των μυών  μέσω της λήψης αμινοξέων ή πρωτεΐνης είναι η αποκατάσταση των μυϊκών τραυματισμών μετά από επίπονη άσκηση. Η κατανάλωση πρωτεΐνης μαζί με υδατάνθρακες έχει αποδειχτεί πως προλαμβάνει σημαντικά τις μυϊκές βλάβες και μειώνει τους μυϊκούς πόνους των επόμενων ημερών.
3.      «Οπλίζει» τον οργανισμό: Η κούραση ως γνωστό μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά στο ανοσοποιητικό σύστημα με ότι αυτό συνεπάγεται. Χάρη στη χρήση συμπληρωμάτων διατροφής πρωτεΐνης ενισχύεται η φυσική άμυνα του οργανισμού και κατ΄ επέκταση η αντοχή, ειδικά σε περιπτώσεις έντονης και κοπιαστικής άσκησης.

Ήξερες ότι:
Αρκετοί φοβούνται πως η λήψη συμπληρωμάτων διατροφής πρωτεΐνης θα οδηγήσει σε υπερβολική μυϊκή ανάπτυξη, κάτι που συμβαίνει όταν υπάρξει λήψη πρωτεϊνών με παράλληλη άσκηση με βάρη και αντιστάσεις. Η αερόβια άσκηση, ωστόσο, ενεργοποιεί τη σύνθεση διαφορετικών πρωτεϊνών στις μυϊκές ομάδες , συνεισφέροντας περισσότερο στην απόδοση παρά την αύξηση της μυϊκής μάζας.
 
Εγγραφείτε στο newsletter
Πεδία ενδιαφέροντος

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter του PrimePharmacy.gr και αποκτήστε πρώτοι τα νέα & τις προσφορές μας Δωρεάν στο email σας!

Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη οποιαδήποτε στιγμή κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο κατάργησης εγγραφής στο υποσέλιδο οποιουδήποτε email που λαμβάνετε από εμάς ή επικοινωνώντας μαζί μας στο info@PrimePharmacy.gr. Θα επεξεργαστούμε τις πληροφορίες σας με σεβασμό. Κάνοντας κλικ παρακάτω, συμφωνείτε ότι μπορούμε να επεξεργαστούμε τα στοιχεία σας σύμφωνα με αυτούς τους όρους.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.