Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 39.00€

Αναζήτηση

Γνωρίστε τις ιδιότητες του Ginkgo Biloba!

Γνωρίστε τις ιδιότητες του Ginkgo Biloba!

To Ginko Biloba είναι ένα βότανο που στην Κίνα και Ιαπωνία ευδοκιμεί από παλιά, αλλά στην Ευρώπη και την Αμερική έκανε την εμφάνισή του τον 18ο αιώνα. Σήμερα αναπτύσσεται κυρίως σε περιοχές της νοτιοδυτικής και ανατολικής Κίνας. Ανήκει στα αιωνόβια δέντρα.

Παρά το γεγονός ότι στην κινέζικη ιατρική για θεραπευτικούς σκοπούς χρησιμοποιούνταν το φύλλο και το κουκούτσι του φυτού, οι κλινικές μελέτες που αποδεικνύουν τη δράση του έχουν γίνει με το εκχύλισμα που προέρχεται από τα πράσινα φύλλα του φυτού.

Περιέχει δύο ομάδες δραστικών συστατικών: τα φλαβονοειδή και τα τερπενοειδή.

Ποιες είναι οι δράσεις του;

 

Εγκέφαλος

Το Ginkgo biloba φαίνεται να συμβάλλει στην καλύτερη τροφοδοσία του εγκεφάλου με οξυγόνο, ενισχύοντας έτσι τις διανοητικές λειτουργίες, δηλαδή τη μνήμη και την ικανότητα συγκέντρωσης. Μελέτες έχουν δείξει ότι μπορεί να συμβάλλει στην θεραπεία της γεροντικής άνοιας ή της νόσου του Alzheimer αν χορηγηθεί σε πρώιμο στάδιο. Σημαντική φαίνεται να είναι η θεραπευτική του δράση ενάντια στον βόμβο των αυτιών (εμβοές).

Κυκλοφορικό σύστημα

Ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος στα αιμοφόρα αγγεία, βελτιώνοντας την καρδιαγγειακή λειτουργία.

 Η βελτίωση της καλής κυκλοφορίας του αίματος στα κάτω άκρα συγκαταλέγεται στις δράσεις του ginkgo biloba, μειώνοντας τον πόνο κατά το περπάτημα και διευκολύνοντας τη διάνυση μεγάλων αποστάσεων. Επιπλέον, αποτελέσματα της δράσης αυτής ,είναι η ανακούφιση των ατόμων που πάσχουν από το σύνδρομο των κρύων άκρων

Αντιοξειδωτικό

Αποτελεί πολύ δραστικό αντιοξειδωτικό προστατεύοντας τις μεμβράνες των κυττάρων από βλάβες εξαιτίας του οξειδωτικού στρες, καθυστερώντας έτσι την κυτταρική γήρανση. Δρα θετικά στην όραση προστατεύοντας τον αμφιβληστροειδή και καθυστερώντας την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας.

Αντενδείξεις χορήγησης

Το Ginkgo biloba έχει αντιπηκτικές ιδιότητες και δεν πρέπει να χορηγείται παράλληλα με αντιπηκτικά φάρμακα ,γιατί αυξάνεται η δράση τους,. Ακόμη, δεν πρέπει να λαμβάνεται από επιληπτικούς ασθενείς υπό αγωγή, καθώς μειώνεται η δράση των αντιεπιληπτικών φαρμάκων. Δε συνίσταται η χρήση του από εγκύους ή θηλάζουσες.

Εγγραφείτε στο newsletter
Πεδία ενδιαφέροντος

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter του PrimePharmacy.gr και αποκτήστε πρώτοι τα νέα & τις προσφορές μας Δωρεάν στο email σας!

Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη οποιαδήποτε στιγμή κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο κατάργησης εγγραφής στο υποσέλιδο οποιουδήποτε email που λαμβάνετε από εμάς ή επικοινωνώντας μαζί μας στο info@PrimePharmacy.gr. Θα επεξεργαστούμε τις πληροφορίες σας με σεβασμό. Κάνοντας κλικ παρακάτω, συμφωνείτε ότι μπορούμε να επεξεργαστούμε τα στοιχεία σας σύμφωνα με αυτούς τους όρους.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.