Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 39.00€

Αναζήτηση

Οι 5 βασικές βιταμίνες για να είσαι υγιής και αυτόν το χειμώνα

Οι 5 βασικές βιταμίνες για να είσαι υγιής και αυτόν το χειμώνα
Όταν μειώνονται οι θερμοκρασίες, αυξάνεται ο κίνδυνος να κρυώσεις. Αλλά πώς μπορείς να αποφύγεις να αρρωστήσεις; Κάνε άφθονη γυμναστική, μείνε ζεστή και έχε μια ισορροπημένη διατροφή. Ποιες πέντε βιταμίνες είναι απαραίτητες το χειμώνα για να είσαι υγιής και πώς μπορείς να αποφύγεις την εμφάνιση ανεπάρκειας βιταμινών;

#1. Βιταμίνη D
Δυστυχώς, η ανεπάρκεια της βιταμίνης D δεν είναι τόσο ασυνήθιστη. Ειδικά σε μέρη με μεγάλους, σκοτεινούς χειμώνες. Το σώμα σου φτιάχνει τη βιταμίνη D (χοληκαλσιφερόλη) όταν το δέρμα σου εκτίθεται στο φως του ήλιου. Η έλλειψη ηλιακού φωτός το χειμώνα συχνά καθιστά δύσκολο για το σώμα σου να παράγει αρκετή βιταμίνη D. Γιατί είναι αυτή η λιποδιαλυτή βιταμίνη τόσο σημαντική; Ενισχύει το ανοσοποιητικό σου σύστημα και σε προστατεύει από λοιμώξεις. Η καθημερινή ποσότητα που χρειάζεται να παίρνεις σε απουσία ήλιου είναι 20 mcg (5000IU).

Βρες όλες τις βιταμίνες που χρειάζεσαι εδώ

#2. Βιταμίνη C
Ενώ η βιταμίνη C (ασκορβικό οξύ) δεν μπορεί να σε προστατεύσει από κρυολογήματα, μπορεί να συντομεύσει το χρονικό διάστημα που είσαι άρρωστη. Εάν το σώμα σου έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, δεν θα είναι σε θέση να προστατεύσει τα μικρόβια τόσο αποτελεσματικά όσο συνήθως. Ως εκ τούτου, η επαρκής παροχή βιταμίνης C είναι ζωτικής σημασίας το χειμώνα.

#3. Φολικό οξύ
Το φολικό οξύ είναι μέρος της οικογένειας βιταμινών Β. Είναι σημαντικό για την ανάπτυξη και την αναπαραγωγή των κυττάρων και επομένως είναι πολύ σημαντικό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στη σύνθεση DNA και RNA. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η έλλειψη φολικού οξέος μπορεί να αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό σου σύστημα.
Οι έγκυες γυναίκες πρέπει σίγουρα να λαμβάνουν φολικό οξύ και είναι επίσης καλή ιδέα για τους ανθρώπους που πάσχουν από εντερικές διαταραχές. Επιπλέον, οι αλκοολικοί αντιμετωπίζουν πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο να παρουσιάσουν έλλειψη φολικού οξέος.

#4.
Βιταμίνη Α
Η βιταμίνη Α (ρετινόλη) είναι λιποδιαλυτή βιταμίνη. Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ότι είναι καλό για την όραση, αλλά είναι επίσης σημαντικό να παίρνεις άφθονη αυτή τη βιταμίνη το χειμώνα. Η ανεπάρκεια βιταμίνης Α έχει συσχετιστεί με μειωμένη ανοσοαπόκριση και αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης.
Το ανθρώπινο σώμα είναι ικανό να παράγει το ίδιο τη βιταμίνη Α από τη βήτα-καροτίνη (τον πρόδρομο της βιταμίνης).

#5. Βιταμίνη E
Η βιταμίνη Ε (τοκοφερόλη) είναι επίσης μέλος της οικογένειας των λιποδιαλυτών βιταμινών. Η βιταμίνη αυτή είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και παίζει πολυάριθμους ρόλους στο σώμα. Λέγεται ότι βοηθά με ένα ευρύ φάσμα ασθενειών (όπως ο καρκίνος και η αρθρίτιδα) και η διαδικασία γήρανσης. Οι πιθανότητές να αναπτύξεις ανεπάρκεια βιταμινών των χειμώνα είναι χαμηλές εάν ακολουθείς μια ισορροπημένη διατροφή.
Εγγραφείτε στο newsletter
Πεδία ενδιαφέροντος

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter του PrimePharmacy.gr και αποκτήστε πρώτοι τα νέα & τις προσφορές μας Δωρεάν στο email σας!

Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη οποιαδήποτε στιγμή κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο κατάργησης εγγραφής στο υποσέλιδο οποιουδήποτε email που λαμβάνετε από εμάς ή επικοινωνώντας μαζί μας στο info@PrimePharmacy.gr. Θα επεξεργαστούμε τις πληροφορίες σας με σεβασμό. Κάνοντας κλικ παρακάτω, συμφωνείτε ότι μπορούμε να επεξεργαστούμε τα στοιχεία σας σύμφωνα με αυτούς τους όρους.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.