Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 39.00€

Αναζήτηση

Πώς να Αντιμετωπίσετε την Ακμή: Συμβουλές και πρακτικές για υγιές δέρμα

Πώς να Αντιμετωπίσετε την Ακμή: Συμβουλές και πρακτικές για υγιές δέρμα

Η ακμή είναι μια κοινή δερματική πάθηση που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Εμφανίζεται όταν οι θύλακες των τριχών φράσσονται με λιπαρά και νεκρά κύτταρα του δέρματος, οδηγώντας στο σχηματισμό σπυριών, μαύρων στιγμάτων και λευκών στιγμάτων. Εάν παλεύετε με την ακμή, εδώ είναι μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε την υγεία του δέρματός σας και να μειώσετε τα σπυράκια:

 

Καθαρίζετε το δέρμα σας τακτικά;
Το να διατηρείτε το δέρμα σας καθαρό είναι απαραίτητο για την πρόληψη της ακμής. Χρησιμοποιήστε ένα απαλό καθαριστικό για να πλένετε το πρόσωπό σας δύο φορές την ημέρα και αποφύγετε να τρίψετε το δέρμα σας πολύ σκληρά. Φροντίστε να αφαιρέσετε το μακιγιάζ πριν πάτε για ύπνο.

Αποφύγετε να αγγίζετε το πρόσωπό σας;
Το άγγιγμα του προσώπου σας μπορεί να μεταφέρει βακτήρια και λιπαρότητα από τα χέρια σας στο δέρμα σας, οδηγώντας σε εξάρσεις. Αποφύγετε να αγγίζετε το πρόσωπό σας και αποφύγετε να ακουμπάτε το πηγούνι σας στα χέρια σας.

Ενυδατώστε το δέρμα σας;
Η ενυδάτωση του δέρματός σας μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της ξηρότητας και του ερεθισμού, που μπορεί να συμβάλλουν στην ακμή. Χρησιμοποιήστε μια ελαφριά ενυδατική κρέμα χωρίς λιπαρά για να διατηρήσετε το δέρμα σας ενυδατωμένο.

Χρησιμοποιήστε τοπικές θεραπείες;
Οι τοπικές θεραπείες, όπως το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου, το σαλικυλικό οξύ ή τα ρετινοειδή, μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής και στην απόφραξη των πόρων. Συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο για να καθορίσετε το καλύτερο σχέδιο θεραπείας για τον τύπο του δέρματός σας και τη σοβαρότητα της ακμής.

Αποφύγετε ορισμένα τρόφιμα;
Ορισμένα τρόφιμα, όπως τα γαλακτοκομικά, τα ζαχαρούχα και τα επεξεργασμένα τρόφιμα, μπορεί να συμβάλλουν στην ακμή. Η αποφυγή αυτών των τροφών και η κατανάλωση μιας ισορροπημένης διατροφής πλούσιας σε φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως και άπαχη πρωτεΐνη μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της υγείας του δέρματός σας.

Διαχειριστείτε το άγχος;
Το στρες μπορεί να προκαλέσει ορμονικές αλλαγές που συμβάλλουν στην ακμή. Ασκηθείτε σε τεχνικές μείωσης του στρες, όπως ο διαλογισμός, οι βαθιές αναπνοές ή η γιόγκα, για να βοηθήσετε στη διαχείριση του στρες και στη βελτίωση της συνολικής σας ευεξίας.

Συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο;
Εάν η ακμή σας είναι σοβαρή ή επίμονη, συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο. Μπορούν να συστήσουν αποτελεσματικές θεραπείες, όπως συνταγογραφούμενα φάρμακα ή διαδικασίες στο ιατρείο, για να βοηθήσουν στη βελτίωση της υγείας του δέρματός σας.

Συμπερασματικά, η ακμή μπορεί να είναι μια απογοητευτική και προκλητική κατάσταση για διαχείριση. Λαμβάνοντας μέτρα για να καθαρίζετε το δέρμα σας τακτικά, αποφεύγοντας να αγγίζετε το πρόσωπό σας, ενυδατώνοντας, χρησιμοποιώντας τοπικές θεραπείες, καταναλώνοντας μια ισορροπημένη διατροφή, διαχειρίζεστε το άγχος και αναζητώντας επαγγελματική βοήθεια εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να βελτιώσετε την υγεία του δέρματός σας και να μειώσετε τα ξεσπάσματα. Θυμηθείτε να είστε υπομονετικοί και συνεπείς με τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας, καθώς τα αποτελέσματα μπορεί να χρειαστούν χρόνο για να εμφανιστούν.

Το Prime Pharmacy συνιστά:

  1. Evdermia Caladerm Cream, Κρέμα για την Ακμή 40ml
  2. Frezyderm Ac-Norm Medilike Effect 2 Cream, Κρέμα Προσώπου για Μέτρια Ακμή με Φυτικά Εκχυλίσματα 50ml
  3. La Roche-Posay Effaclar A.I., Τοπική Επανορθωτική Φροντίδα κατά των Ατελειών 15ml
  4. Avene Cleanance Comedomed, Για Την Εξάλειψη Των Σπυριών & Των Μαύρων Στιγμάτων 30ml
  5. Avene Cleanance gel nettoyant, Gel Καθαρισμού για Ρύθμιση του Σμήγματος 400ml

 

Εγγραφείτε στο newsletter
Πεδία ενδιαφέροντος

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter του PrimePharmacy.gr και αποκτήστε πρώτοι τα νέα & τις προσφορές μας Δωρεάν στο email σας!

Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη οποιαδήποτε στιγμή κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο κατάργησης εγγραφής στο υποσέλιδο οποιουδήποτε email που λαμβάνετε από εμάς ή επικοινωνώντας μαζί μας στο info@PrimePharmacy.gr. Θα επεξεργαστούμε τις πληροφορίες σας με σεβασμό. Κάνοντας κλικ παρακάτω, συμφωνείτε ότι μπορούμε να επεξεργαστούμε τα στοιχεία σας σύμφωνα με αυτούς τους όρους.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.