Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 39.00€

Αναζήτηση

Απλές συμβουλές για την προστασία του ήπατος!

Απλές συμβουλές για την προστασία του ήπατος!
Το ήπαρ είναι ένα ζωτικό όργανο που διαθέτει ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών στο οποίο περιλαμβάνεται η αποτοξίνωση, η σύνθεση πρωτεΐνών  και η παραγωγή βιοχημικών ουσιών απαραίτητων για την πέψη των τροφών. Το ήπαρ είναι άκρως απαραίτητο για τη ζωή. Επί του παρόντος δεν έχει ανευρεθεί τρόπος αντιστάθμισης των λειτουργιών του, σε περίπτωση πλήρους απουσίας του σε βάθος χρόνου, παρόλο που η αιμοκάθαρση ήπατος μπορεί να συνεισφέρει για ένα μικρό διάστημα.
Το όργανο αυτό παίζει κυρίαρχο ρόλο στον μεταβολισμό και επιτελεί πολλές λειτουργίες του οργανισμού, μεταξύ άλλων την αποθήκευση γλυκογόνου, καταστροφή ερυθροκυττάρων, σύνθεση των πρωτεϊνών του πλάσματος, παραγωγή ορμονών και απομάκρυνση των τοξικών ουσιών από το σώμα, είτε είναι εξωγενείς είτε είναι παράγωγα του μεταβολισμού.
Βρίσκεται κάτω από το διάφραγμα, στο δεξιό και άνω μέρος της κοιλίας, που ονομάζεται δεξιό υποχόνδριο, και επεκτείνεται και στο κεντρικό και άνω μέρος της κοιλιάς, που ονομάζεται επιγάστριο. Παράγει τη χολή, ένα αλκαλικό μίγμα, που αποδομεί μικρά και περίπλοκα μόρια, πολλά από τα οποία είναι αναγκαία για τις φυσιολογικές ζωτικές λειτουργίες.
Ο πιο απλός τρόπος για να έχουμε ένα υγιές συκώτι είναι να προσέχουμε τη διατροφή μας, ώστε να μην συγκεντρώνεται λίπος σε αυτό.
Τι θα πρέπει να κάνουμε:
  • Φροντίζουμε να καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες που βοηθούν το συκώτι να λειτουργεί σωστά. Η βρώμη είναι ένα δημητριακό πλούσιο σε φυτικές ίνες που συμβάλλει στο χάσιμο βάρους ειδικά από την περιοχή της κοιλιάς που επιβαρύνει το συκώτι.
 
  • Καλό είναι να καταναλώνουμε καθημερινά μεγάλες ποσότητες νερού, καθώς αποτελεί την καλύτερη μέθοδο αποτοξίνωσης για τον οργανισμό.
 
  • Όσον αφορά τα αφεψήματα προτιμάμε το πράσινο τσάι που περιέχει κατεχίνες οι οποίες αποτελούν ασπίδα προστασίας από πολλές παθήσεις, μεταξύ αυτών και του ήπατος.
 
  • Επιλέγουμε το κατάλληλο συμπλήρωμα διατροφής:
 
  • Το LivaPure της σειράς Platinum Range από την Power Health αποτελεί την ιδανική επιλογή για την καλή λειτουργία του συκωτιού. Περιέχει εκχύλισμα σπόρων γαϊδουράγκαθου που αποδίδει 240mg σιλυμαρίνης, βιταμίνες (Β6, Β12, φολικό οξύ) και χολίνη.
  • Meda Armolipid, που περιέχει  Policosanol, και κόκκινη μαγιά ανεπτυγμένη σε ρύζι (Red Yeast rice), καθώς επίσης συνένζυμο Q10φολικό οξύ και ασταξανθίνη.
  • Erbozeta Zeta Colest, ένα συμπλήρωμα διατροφής με Red yeast rice (ρύζι κόκκινης μαγιάς), guggul (φυτικό σκεύασμα που παρασκευάζεται από το κολλώδες κόμμι του φυτού Commiphora mukul), πολυκοσανόλες και σιλυμαρίνη, που συμβάλλει στη ρύθμιση των επιπέδων της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων.
  • Uni-Pharma Hepatrat ένα Συμπλήρωμα Διατροφής με Χολίνη που Συμβάλλει στην Ενίσχυση της Φυσιολογικής Ηπατικής Λειτουργίας
  • Demo NafLiver που περιέχει Ουρσολικό και Ολεανολικό οξύ, στο λιπώδες ήπαρ και στην υποστήριξη της φυσιολογικής ηπατικής λειτουργίας.
  • Το Milk Thistle Herb & Seed Extract της Solgar ή της A-Vogel που
    Ενδυναμώνει και προστατεύει τη λειτουργία του ήπατος.
    • Συμβάλλει στην αναγέννηση των κυττάρων του ήπατος. 
    • Προσφέρει αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αποτοξινωτικές ιδιότητες.
 
  • Αποφεύγουμε τις λιπαρές τροφές οι οποίες επιβαρύνουν το συκώτι και αποθηκεύονται σε αυτό σαν λίπος. Η συγκέντρωση λίπους στο συκώτι μπορεί να προκαλέσει μακροπρόθεσμα κίρρωση, μια επικίνδυνη πάθηση. Αντικαταστήστε τα επεξεργασμένα τρόφιμα με φρέσκα φρούτα και λαχανικά, ωμό ελαιόλαδο, αλλά και υγιεινά σνακ, όπως γιαούρτι, ξηρούς καρπούς και μέλι!
 
  • Επίσης, καλό είναι να αποφεύγουμε και τη ζάχαρη η οποία μετατρέπεται σε λίπος στο συκώτι οδηγώντας σε μια πάθηση που ονομάζεται «λιπώδης διήθηση ήπατος» που μπορεί να καταλήξει σε κίρρωση του ήπατος.
 
  • Το αλκοόλ δεν προσφέρει απολύτως τίποτα καλό στον οργανισμό, αντίθετα καταστρέφει τους ιστούς του συκωτιού. Προτιμήστε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί περιστασιακά.
 
  • Περιορίστε το αλάτι, ειδικά το «κρυφό» που εμπεριέχεται στα επεξεργασμένα τρόφιμα.
Γενικότερα, το συκώτι είναι ένα σπουδαίο όργανο το οποίο είναι εκπληκτικά αποτελεσματικό στο να αναγεννάται. Υποστηρίξτε το τρώγοντας φρέσκα, φυσικά τρόφιμα και αποφεύγοντας τα επεξεργασμένα τρόφιμα όπου είναι δυνατόν. Το πόσιμο άφθονο νερό και η ελαχιστοποίηση της πρόσληψης τοξικών χημικών ουσιών θα κρατήσει το ήπαρ σας υγιές.
Εγγραφείτε στο newsletter
Πεδία ενδιαφέροντος

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter του PrimePharmacy.gr και αποκτήστε πρώτοι τα νέα & τις προσφορές μας Δωρεάν στο email σας!

Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη οποιαδήποτε στιγμή κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο κατάργησης εγγραφής στο υποσέλιδο οποιουδήποτε email που λαμβάνετε από εμάς ή επικοινωνώντας μαζί μας στο info@PrimePharmacy.gr. Θα επεξεργαστούμε τις πληροφορίες σας με σεβασμό. Κάνοντας κλικ παρακάτω, συμφωνείτε ότι μπορούμε να επεξεργαστούμε τα στοιχεία σας σύμφωνα με αυτούς τους όρους.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.