Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 39.00€

Αναζήτηση

Αποτελεσματική Προστασία από την Εφίδρωση

Αποτελεσματική Προστασία από την Εφίδρωση

Οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού αυξάνουν την εφίδρωση ακόμη και σε περιπτώσεις ήπιας δραστηριότητας. Είναι μια απολύτως φυσιολογική λειτουργία του σώματός μας, στην προσπάθεια ρύθμισης της θερμοκρασίας και δεν προκαλεί καμία απολύτως ανησυχία. Από την άλλη, όσο φυσιολογική και αν είναι η εφίδρωση η κακοσμία που συχνά την συνοδεύει και μας φέρνει σε δύσκολη θέση αλλά και η αφυδάτωση αποτελούν συνήθη προβλήματα. Ευτυχώς, με την κατάλληλη φροντίδα, το καθημερινό ντους και ειδικά προϊόντα από το φαρμακείο ο ιδρώτας δεν αποτελεί πρόβλημα, ακόμη και στον καύσωνα!

Πώς θα επιλέξεις το σωστό προϊόν

Υπάρχουν δύο βασικές κατηγορίες προϊόντων για την καταπολέμηση της κακοσμίας του ιδρώτα, τα αποσμητικά προϊόντα και τα αντιιδρωτικά. Η πρώτη κατηγορία προϊόντων βασίζεται στην αποσμητική δράση, εξουδετερώνοντας τις δυσάρεστες οσμές χωρίς να σταματάει την εφίδρωση ενώ η δεύτερη δρα ανασταλτικά στην παραγωγή του ιδρώτα, φράζοντας τους ιδρωτοποιούς αδένες. Η επιλογή είναι καθαρά προσωπική υπόθεση και έχει να κάνει με το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Σε γενικές γραμμές, τα αντιιδρωτικά έχουν μεγαλύτερη διάρκεια προστασίας. Σε περιπτώσεις, ωστόσο, υπερευαίσθητης επιδερμίδας συνίσταται η χρήση αποσμητικού. Οι επιλογές είναι αρκετές και στις δύο περιπτώσεις, με μεγάλη γκάμα προϊόντων για κάθε ανάγκη.

Roll on, spray ή πούδρα; Τι να προτιμήσεις;

Η μορφή του προϊόντος δεν επηρεάζει την αποτελεσματικότητά του. Τα πιο διαδεδομένα προϊόντα είναι τα roll on, με εύκολη εφαρμογή ειδικά σε σημεία δίχως έντονη τριχοφυΐα ή αν το σημείο είναι ξυρισμένο. Σε περιπτώσεις τριχοφυΐας, η εφαρμογή σπρέι ή ακόμη και πούδρας είναι πιο εύκολη και αποτελεσματική χωρίς να αφήνει λεκέδες. Εκτός από τις μασχάλες, άλλωστε, η μορφή αυτή των προϊόντων τα καθιστά ευκολότερα στη χρήση για άλλα σημεία του σώματος όπως για παράδειγμα την πλάτη ή τα πόδια. Ειδικά για τις πατούσες στα φαρμακεία κυκλοφορούν εξειδικευμένα προϊόντα που προλαμβάνουν την κακοσμία και τις μυκητιάσεις που ευνοούνται από τον ιδρώτα.

Ιδρώτας στο κεφάλι: πώς να τον αντιμετωπίσεις;

Είναι σύνηθες το καλοκαίρι το τριχωτό της κεφαλής να ποτίζει με ιδρώτα. Η λύση είναι συχνά ντους και πλύσιμο των μαλλιών με ξηρό σαμπουάν. Στα φαρμακεία θα βρεις αρκετά προϊόντα κατάλληλα για καθημερινή χρήση.

Προσοχή στη διατροφή και την ενυδάτωση

Το αλκοόλ, λιπαρά και πικάντικα τρόφιμα, ειδικά αν περιέχουν συγκεκριμένα μπαχαρικά όπως για παράδειγμα το κάρυ ενισχύουν την εφίδρωση και την κακοσμία. Από την άλλη, η αύξηση της ποσότητας του ιδρώτα, αυτομάτως σημαίνει απώλεια υγρών που αν δεν αναπληρωθούν οδηγεί σε αφυδάτωση της επιδερμίδας και του οργανισμού. Φρέσκοι χυμοί, φρούτα και λαχανικά βοηθούν στην αναπλήρωση και κρατούν τον οργανισμό ενυδατωμένο. Στην ίδια λογική κινούνται και συμπληρώματα διατροφής, όπως για παράδειγμα συμπληρώματα με ηλεκτρολύτες που κρίνονται απαραίτητα σε περιπτώσεις έντονης δραστηριότητας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ενώ η ξηρότητα της επιδερμίδας μπορεί να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά και με προϊόντα φροντίδας με ενυδατικούς παράγοντες.

Βρες το κατάλληλο αποσμητικό για σενα εδώ

Εγγραφείτε στο newsletter
Πεδία ενδιαφέροντος

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter του PrimePharmacy.gr και αποκτήστε πρώτοι τα νέα & τις προσφορές μας Δωρεάν στο email σας!

Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη οποιαδήποτε στιγμή κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο κατάργησης εγγραφής στο υποσέλιδο οποιουδήποτε email που λαμβάνετε από εμάς ή επικοινωνώντας μαζί μας στο info@PrimePharmacy.gr. Θα επεξεργαστούμε τις πληροφορίες σας με σεβασμό. Κάνοντας κλικ παρακάτω, συμφωνείτε ότι μπορούμε να επεξεργαστούμε τα στοιχεία σας σύμφωνα με αυτούς τους όρους.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.